Nobelprisvinner Paul M. Romer til Nor-Shippings Ocean Leadership Conference 

Det er nå bekreftet at Paul M. Romer, vinner av Nobelprisen i økonomi for 2018, er det nyeste tilskuddet på listen over høyprofilerte talere på Nor-Shippings Ocean Leadership Conference den 4. juni.

Romer, som fratrådte stillingen som sjeføkonom for Verdensbanken i fjor, skall holde et inspirerende innlegg om ulike måter å levere langsiktig økonomisk vekst knyttet til havområdene på, formidle verdifull innsikt og gi tilhørerne et unikt globalt perspektiv.

BUY TICKET

Romers deltagelse understreker Nor-Shippings ambisjon om å finjustere den tradisjonelle åpningskonferansen til å bli et arrangement med internasjonale talere innen maritime-, hav-, forretnings- og offentlige arenaer. Den celebre talerlisten rommer fra før kjente navn som blant annet IMOs generalsekretær Kitack Lim, statsminister Erna Solberg, Lise Kingo, administrerende direktør i FNs Global Compact, Ann-Christin Andersen, konserndirektør for digitalisering i TechnipFMC samt teknolog, futurist og prisvinnende forfatter Ramez Naam, leder av Energy & Environmental Systems ved Singularity University.

Lise Kingo, UN GC, Remi Eriksen, DNV GL, Ann-Christin Andersen, TechnipFMC, Geir Håøy, Kongsberg, Erna Solberg, Statsminister, Kitack Lim, IMO, Paul M. Romer og Admiral Michael Rogers.


Global autoritet

Direktør for Nor-Shipping, Per Martin Tanggaard sier at konferansen Ocean Leadership Conference markerer startskuddet på en uke fylt med aktiviteter som har som mål å bidra til å støtte og utvikle den maritime industriens fremtid i havrommet.

“Paul Romer er en global autoritet innen feltet, kjent for sitt lysende arbeid med å vise hvordan kunnskap og innovasjon kan hjelpe virksomheter med å takle utfordringer og sørge for varig økonomisk vekst, sier Tanggaard. “Han har med seg et meget sterkt budskap til Oslo – et som faktisk vil kunne hjelpe publikum med å forutse trender, utvikle nye løsninger og realisere fremtidige muligheter”.

“Nor-Shipping har som hovedmål å støtte aktører i deres bestrebelser på å oppnå bærekraftig suksess i havrommet. Vi er stolte over å ha fått Paul Romer med på laget, og jeg er overbevist om at han vil trollbinde publikum på konferansen. Jeg kan ikke se for meg en bedre måte å starte Nor-Shipping-uken på, og anbefaler arrangementet på det varmeste”.

Baner vei for velstand
Paul Romer er en pioner innen “endogen vekstteori”, der investering i menneskelig kapital, innovasjon og kunnskap baner vei for økonomisk vekst. Han delte Nobelprisen i økonomi med amerikaneren William Nordhaus i 2018.

Romers tilstedeværelse på Nor-Shippings åpningskonferanse vil romme en presentasjon på høyt faglig nivå i tillegg til en mer uformell konversasjonsseanse med debatt. Ocean Leadership Conference finner sted på Thon Hotel Arena Lillestrøm, rett ved siden av Nor-Shippings 21.000 m2 store utstillingsområde på Norges Varemesse.

“Vi har fokusert på å tiltrekke oss meget anerkjente og dyktige talere som er eksperter på ulike felt. Slik vil vi skape et nytt episenter for havdiskusjon, samarbeid og strategi,” konkluderer Tanggaard. “Tilgang til og forsiktig styring av havressurser kan være nøkkelen til fremtidig suksess for ikke bare vår egen industri, men også verdens. Det krever at vi som arrangør presenterer de smarteste hodene med de største ambisjonene. Begge deler får du altså møte på Nor-Shipping 2019.

Global samling
De kommende ukene presenterer vi flere store navn fra åpningskonferansens talerliste. I tillegg til Ocean Leadership Conference, vil Nor-Shipping ha et spennende aktivitetsprogram bestående av paneldebatter, mindre diskusjonsfora, presentasjoner og tenketank-samtaler. Disse blir avholdt løpende i utstillingslokalene på Norges Varemesse på Lillestrøm (også i Hall A, som har fått det passende navnet “Blue Economy” for anledningen), og på flere steder i Oslo.

Nor-Shipping 2019 arrangeres 4.-7. juni 2019. Det forventes at over 30 000 viktige maritime beslutningstakere vil delta i den internasjonale arrangementsuken, der flere enn 1000 selskaper presenterer produktnyheter, tjenester og innovasjoner.

BUY TICKET

Share this: